Zeki Bir Birey Olmanın Rahatsızlık Verici 5 Yönü
1. Yalnızlık ve Güvensizlik
Zeki insanlar eğer dengeli bir zihin yapısı geliştiremezlerse çoğu durumda yalnız kalmaya mahkumdurlar. Çünkü insani ilişkilerin ardında yatan esasları ve herkesin kendi çıkarı doğrultusunda hareket ettiğini her zaman görebilirler ve bu durum onları diğer insanlara hiçbir zaman tam olarak güvenmemeye iter. Bu yüzden yalnızdırlar. Bu sebeple karşılarına çıkan her insanı bir zorluk olarak görürler. Zeki olmak çoğu zaman aslında bir lanettir.
2) Her zeki insan başarılı değildir!
Zeki insanlar işlerini çok daha çabuk bitirirler. Bu yüzden kendilerini özel hissederler ve diğer insanlara göre işleri daha pratik ve iyi sonuç verir. Psikologlara göre, küçük yaşta zeki olduğunu fark eden insanların çoğu bu özelliklerini suistimal ederek yanlış kullanıyorlar. Küçük yaşta veya ergenlikte zekiliğini fark eden insanlar bu özelliklerini iş dışındaki konular için kullanmaya daha meyilli oluyorlar.
Daha da kötüsü her türlü işlerini çok kolay bir şekilde halledebilecekleri yollar bulabildiklerinden bu durum onları iyi bir iş düzeni kurmaktan alıkoyabiliyor. Kısacası her zeki insan başarılı olacak diye bir durum yoktur. Eğer potansiyellerini doğru kullanmazlarsa ne kadar zeki olurlarsa olsunlar bu kişiler başarılı olamazlar.
3) Hissetmek Yerine Düşünürler
Zeki insanlar duygularını belli etmezler. Psikolog Markus Geduld’a göre, zeki insanlar duyguları hakkında gayet başarılı şekile konuşabilirler ancak konuşmaları bittikten sonra duygular onlara gerçekte diğer insanlara olduğu gibi şeyler ifade etmez. Mesele şu ki, mantıkla hareket eden insanlar kendilerini duygularına teslim etmekte her zaman zorlanıyorlar. Bunun sebebi ise duyguların çoğu zaman mantıksal düşünebilme yeteneğiyle zıt hareket etmesidir.
4) Günlük Konuşmalar Sırasında Her Hatayı Düzelteceklerdir
Zeki insanların diğer insanların sinirini bozan belkide en belirgin hareketi budur. Zekalarıyla sinirlerinizi bozacaklardır. Kısa sohbetler de bile her hatayı düzeltmeye çalışırlar, idare etmek yerine doğruyu söylemenin her koşulda yapılması gereken şey olduğunu düşünürler. Bu yüzden kolay arkadaş edinemezler. Bunun sebebi ise, pek çok insanın bu ve benzeri durumlara sebep olan insanlarla vakit geçirmek istememesidir.
5) Her Şeyi Fazlasıyla Analiz Ederler
Zeki insanlar her şeyi fazlasıyla analiz ederek işlerini en düzgün şekilde yapmaya çalışırlar. Fazlasıyla düşündükleri için çoğu zaman gereğinden fazla endişe duyarlar ve birçok seçenek arasında kararsız kalabilirler. Bu sebeple gerçek liderlerin pek azı çok zeki kimselerdir. Zeki insanlar ise bu tarz durumlar iç güdülerine güvenemeyip analiz yaparlar ancak liderlik yanlışta olsa seçim yapabilme yetisi gerektiren bir durumdur.
alıntı:
Filoji