Japonya’nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi’nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

Miyamoto Musashi, Japonya’nın en büyük kılıç ustası, ölümünden iki hafta önce bu 12 kuralı yazdı.

Hayatınızın zor bir döneminden geçiyorsanız, Miyamoto’nun tavsiyeleri size yardımcı olabilir.

Herkes hayatının bir döneminde her şeyi kullanışsız, ilgi çekicilikten uzak görmeye başlar ve hayatının hangi yöne gideceğini kestiremez. Bu kafanızda olan sonu görünmeyen bir savaş gibidir ve hiçbir şey yolunda gitmiyormuş gibi görünür.

1. Kabullenin.

Kabullenmek, huzurlu bir yaşam sürmek isteyenlerin hayatlarına almaları gereken bir kavram. Tabii ki genellikle çoğu şey insanoğlunun elinde olamayabiliyor, değiştirilmesi imkansız olaylar ve durumlar ortaya çıkabiliyor. İşte ın her döneminde olabilecek bu gibi sorunlara karlı kabullenme seçeneğini kullanmak, kişiyi daha özgür kılar. Hayatımızı sorunları düşünerek, mutlu anlarımızı yaşamadan geçirmektense kabullenmeyi seçebilir ve huzurlu bir hayata adım atabiliriz.

Japonya'nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi'nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

Japonya’nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi‘nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

2. Mutlu olmak için mutlu olmayı beklemeyin.

İsteklerin sonu gelmez. İnsan bir şeyler istemekten ve umut etmekten vazgeçmez. İstediklerini elde ettikten sonra daha fazla tatmin olacağı farklı, şeyler istemeye başlar. Bu yolla hiçbir insan mutlu olamaz. Bunun çözümü ise beklenti içine girmekten vazgeçmektir. Fırsatlar siz beklemeden önünüze geldiğinde daha fazla mutlu olursunuz.

3. Duygular geçicidir.

Duygular kısa sürelidir, hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Hayatımızı gibi geçici olan şeylerin peşinde koşarak geçirirsek, hiçbir zaman mutlu olamayız.

4. Kendinizi gözünüzde fazla büyütmeyin.

Kendinize çok fazla önem vermeye başladığınızda daha fazla zarar görmeye başlarsınız. Gerçek mutluluk diğer insanlara yardım etmekle elde edilir.

5. Pişman olmayın.

Tutkular sizi memnuniyetsizliğe hazırlar. Memnuniyetsizlik duydukça daha fazla şey arzulamaya ve mutluluğa olan açlığınızı daha fazla nasıl besleyeceğinizin yollarını arar durursunuz. Çözüm gerçekten arzulamayı, sürekli istemeyi bırakmaktır. Bunun yerine, sahip olduklarınızla mutlu olmayı öğrenin ve iç huzurunuzu sağlamanın ancak böyle olacağına inanın.

Japonya'nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi'nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

Japonya’nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi’nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

6. Kıskanç olmayın.

Pişmanlık gibi, kıskançlık da diğer bir önemsiz duygudur. Önemsizdir çünkü yok yere kendinizi yorarsınız. Kendinize dönüp bir bakın ve sahip olmaktan dolayı mutlu olduğunuz şeyler bulun. Kıskançlık ruhunuzu yavaş yavaş öldüren berbat bir zehirdir.

7. Aşkın ve tutkunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Ben bu konuyu dönüm noktan olarak görüyorum. En çok savunduğum fikir kesinlikle bu ve tutkunun kişiyi ele geçirmesine asla izin vermemeli. Fakat sevgi için yaşadığımızı düşünüyorum.

8. Nerede olduğunuza fazla odaklanmayın.

Hayat ve hislerin kendisi geçici, öyleyse hayatımızda kalıcı şeylere odaklanmamalıyız. Her şey bir anda değişebilir ve hayatın sana neler getireceğini asla bilemezsin.

9. Ölümden korkmayın.

Bunu kabullenmek kolay bir şey değil fakat kaçınılmaz, hepimizin başına bir gün gelecek.

Japonya'nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi'nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

Japonya’nın En İyi Kılıç Ustası Miyamoto Musashi’nin Ölmeden Önce Açıkladığı 12 Hayat Sırrı

10. Obur olmayın.

Sadece tadını sevdiğiniz şeyleri yemeyin, sağlıklı olmayı seçin.

11. Kendinizden ve diğer insanlardan şikayet etmeyin.

Alınmak ve şikayet etmek hiç kimseyi bir yere taşımadığı gibi sorunların çözülmesine de yardımcı olmaz. Bu sadece sizi katı biri yapmakla kalmaz, başka insanlarla ve kendinizle çatışmanıza da neden olur.

12. Sürekli bir şeylere sahip olmayı isteme dürtüsünü ileriki yaşlarda bir kenara bırakın.

Nelere sahip olduğunuzun siz bu hayattan gittikten sonra bir anlamı olmayacak. Bir şeyleri biriktirmek için kendinizi zorlamayın ve materyalist olmayın.

alıntı: filoji

Benzer motivasyon yazılarını okumak için tıklayınız

You may also like...