Her Zaman Her Yerde Herkesle Her Şartta.

Günün birinde yaşlı bir kadın bir kafede oturur. Garson kız ona menü kartını getirir ve ne sipariş etmek istediğini sorar. Yaşlı kadın sorar: “Bir dilim pasta ne kadar?”

Garson kız: “3 Euro” diye cevap verir.

Yaşlı kadın cebinden biraz bozuk para çıkarır ve yavaşça saymaya başlar. Sonra tekrar sorar: “Peki, basit bir dilim kek ne kadar?”

Garson kız sinirli sinirli bakar yaşlı kadına. Birçok masaya bakması gerekir ve streslidir.

Sabırsızca cevap verir: “2 Euro”.

“Bu iyi, o zaman basit bir kek alacağım,” diye cevaplar yaşlı kadın. Sinirli olan garson kız keki getirir ve hesap fişini masanın üzerine bırakır. Giderken, “Cimri insanlar,” diye mırıldanır kendi kendine.

Yaşlı kadın pastayı yavaşça ve zevkle yer, yavaşça kalkar, parayı masaya koyar ve gider. Garson kız masayı temizlemek istediğinde, yaşlı kadının 1 Euro bahşiş bıraktığını fark eder. Gözleri yaşarır. Yaşlı kadının garson kıza bahşiş vermek için basit bir parça kekle yetindiğini fark eder. Ama yaşlı kadından özür dilemek için çok geçtir.

Birini yargılamadan önce karşımızdakini anlamaya çalışmak daha faydalı bir seçim. Gördüklerimizin arkasındaki doğruları keşfetmeye yönelmek evvela bizleri körlükten kurtarır. İnsan olmak başlı başına bir hatayken, davranışlarının, temkinli ele alınmadığı sürece, hatalı olduklarını kabul etmemek akıllıca bir seçim değil. Bilgiçlik ve ukalalık egonun kalesidir; Kutsal Ruh sevgi dolu iletişimi öğretir.

Her zaman her yerde

herkesle her şartta.

Alıntı

You may also like...